Zuid-Afrikaanse sosaties

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maal in een blender de ui, knoflook, gember, azijn, curry masala, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder, abrikozenconfituur, tomaat en tomatenpuree fijn tot een basis currymarinade (voeg als het te dik blijft wat water toe). Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd het vlees in stukken van 3 bij 3 cm. Verdeel de marinade in 2 porties. Meng de eerste portie met de gedroogde daslook, de rode ui en het buffelvlees. Meng de tweede portie met de ketjap, ui, paprika en reebiefstuk. Zet beiden afgedekt een uur in de koeling.
  3. Neem het vlees uit de koeling. Rijg het inclusief garnituur aan satéprikkers en rooster deze op een braai of de barbecue in ongeveer 6 minuten rondom bruin. Keer regelmatig want de marinade kan snel verbranden. Ree en buffel kunnen wat rosé blijven.
  4. Serveer met rijst, rauwkost of andere groenten en de rode wijn.

Ingrediënten

  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 20 g verse gember, geschild en fijngehakt
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 tl curry masalapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el abrikozenconfituur
  • 1 tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  •  250 g buffelribeye
  • 250 g reebiefstuk
  • 1 el gedroogde daslook
  • 1 rode ui, in parten
  • 1 el ketjap manis
  • 1 ui, in parten
  • 1 gele paprika, in parten
  • 4 glazen Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon

Publicatie datum: 18 september 2023