Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Halveer de rundertong diagonaal. Snijd het dikke deel van de tong horizontaal doormidden. We gebruiken alleen de bovenkant van het achterste deel: snijd het vel van dit stuk en verwijder de pezen en stukjes vet. Snijd het schone stuk in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrijk het vlees met de sesamolie en peper en zout naar smaak. Zet afgedekt in de koeling.
Pureer de sojasaus met de gochujang, knoflook, gember, sjalot en rijstazijn tot een glad mengsel. Snijd de bavette in plakken van 1 centimeter en meng met dit mengsel. Zet afgedekt in de koeling.
Meng de samjang met de zonnebloemolie. Snijd de flank steak schuin in dunne plakken. Meng met dit mengsel. Zet afgedekt in de koeling. Laat al het vlees gedurende 12 uur marineren.
Laat het vlees een half uur voor bereiding op kamertemperatuur komen. Gril het vlees kort op een (tafel)barbecue. Serveer met de sla en de dips. De slablaadjes gebruik je om het gegrilde vlees in te wikkelen.
Sojadip
Meng 10 g sojasaus met 5 g rijstazijn, 3 g suiker, 5 g water, 1 klein sjalotje, in dunne ringetjes.
Sesamdip
Meng 20 g doenjang met 20 g gochujang, 10 g sesamolie, 5 g citroensap en 10 g sojasaus.
Komkommerpickle
Meng 8 snackkomkommers, in dunne plakjes met 3 el kimchisap (zelfgemaakt of gekocht).
Soju-cocktail met meloen
Pureer voor 4 personen 400 g in blokjes gesneden rijpe, zoete meloen in een blender. Voeg indien nodig wat crushed ice toe. Meng met 120 ml soju en vers limoensap naar smaak. Serveer met flink wat crushed ice zodat het echt lekker fris en niet te zwaar wordt.