Kerala: Nadan lamb

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Verhit de kokosolie en bak hierin de ui en sjalot op een laag vuur gedurende 20 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de kurkuma, peper, garam masala, chilipoeder, korianderzaad, venkelzaad, de helft van de kokossnippers en de groene peper toe en bak 5 minuten mee. Pureer intussen met de staafmixer de gember en knoflook met 3 gram zout. Voeg de zonnebloemolie toe en pureer nog even. Bak dit mengsel samen met de tomaten nog 5 minuten met de uien en specerijen mee.
  2. Schep het vlees erdoor en voeg 250 ml water toe. Laat onder af en toe roeren gedurende 2 uur op heel laag vuur met een goed sluitend deksel stoven. Zet de warmtebron uit, neem het deksel van de pan en laat nog 20 minuten rusten. 
  3. Rooster de rest van de kokos in een droge pan. Garneer de curry met de kokos, koriander en rode peper naar smaak. Serveer de curry met rijst, gebakken uitjes en papadums.

Ingrediënten

  • 20 g kokosolie
  • 3 middelgrote uien, gesnipperd
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 1 g kurkuma
  • 2 g gemalen peper
  • 2 g garam masala
  • 2 g chilipoeder
  • 2 g gemalen korianderzaad
  • 2 g gemalen venkelzaad
  • 30 g kokossnippers
  • 1 groene peper, in 3 stukken
  • 20 g verse gember, geschild
  • 10 teentjes knoflook, gepeld
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 800 g lamsnekfilet, in gelijke stukken van 3 cm
  • 4 takjes koriander, de blaadjes gehakt

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023