Vegan balletjes in tomatensaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op een matig vuur en stoof er de stukjes ui, look en chilipeper in.
  2. Voeg de tomaten na enkele minuten toe. Zet het vuur zachter en plaats het deksel op de pot.
  3. Bind de tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier samen met een stukje keukentouw. Voeg het kruidentuiltje toe.
  4. Schenk de witte wijn bij de tomaten en laat de saus ongeveer 10 minuten stoven zonder deksel, zo kan de wijn inkoken.
  5. Voeg de tomatenpuree, de tomatenstukjes en de passata toe. Zet het deksel op de pot en laat de tomatensaus 30 minuten pruttelen.

Ingrediënten

  • 4 tomaten (in grove stukken gesneden)
  • 1 ui (in grove stukken gesneden)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 1 rode chilipeper (zaadjes verwijderd en fijngehakt)
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 6 peterselie stengels
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 gram tomatenstukjes (uit blik)
  • 300 gram passata
  • 20 gram tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • 2 dl witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 800 gram vegan balletjes (Garden Gourmet)

Publicatie datum: 18 september 2023