Krokante taco's met Jackfruit en salsa van ananas

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de ananas en de mango schoon en snijd het vruchtvlees in fijne brunoise.
  2. Voeg de gesnipperde sjalot, de rode peper, de fijngesneden munt en het sap en  rasp van de limoen toe. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een antikleefpan, bak er de uitgelekte Jackfruit goudbruin in. Voeg een scheutje srirachasaus en de helft van de barbecuesaus toe en laat glaceren.
  4. Snijd ondertussen de onderkant van little gem en snijd ze in de lengte in vieren.
  5. Verdeel de little gem over de taco shells en lepel er wat salsa over.
  6. Verdeel er de geglaceerde Jackfruit over en lepel er opnieuw wat salsa over.
  7. Garneer met barbecuesaus en enkele takjes koriander.

Ingrediënten

  • 8 taco shells
  • 600 gram Jackfruit
  • 2 el zonnebloemolie
  • Srirachasaus
  • 6 el barbecuesaus
  • 2 little gem
  • 1/6 ananas
  • ½ mango
  • ½ sjalot (gesnipperd)
  • ¼ rode peper (fijngesneden)
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • 2 takjes munt (fijngesneden)
  • 4 takjes koriander
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023