Infused Irish Coffee

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Giet de whisky in een fles of kan met een brede opening.
  2. Schil 2 bananen en snijd in lange plakken, voeg samen met de zwarte peper toe aan de whisky.
  3. Warm de streaky bacon kort op in een droge pan, zodat de smaken goed loskomen en voeg toe aan de whisky.
  4. Plaats in de koelkast en laat 2 dagen infuseren. Zeef het vocht na die tijd om de houdbaarheid te bevorderen.
  5. Klop de slagroom lobbig met behulp van de handmixer.
  6. Pureer 1 banaan en meng de puree door de lobbige room.
  7. Verwarm op een zeer laag pitje 4 flinke borrelglaasjes van de geïnfuseerde whisky met de bruine suiker en roer tot de suiker is opgelost.
  8. Schenk in vuurvaste glazen, schenk er de espresso over en lepel er voorzichtig de bananenroom overheen.

Ingrediënten

  • 1 fles Ierse whisky
  • 3 bananen
  • 6 plakjes streaky bacon
  • 8 zwarte peperkorrels
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 4 kopjes krachtige espresso
  • 25 cl slagroom

Publicatie datum: 18 september 2023