Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng de melk en de geitenmelk met 1 tl zout aan de kook. Roer af en toe. Zet het vuur uit als de melk kookt en laat een paar minuten afkoelen. Pers 1 citroen uit en zeef in een kom. Roer de helft van het citroensap rustig door de melk tot het gaat schiften en de eiwitten gaan stremmen (gebruik meer citroensap als het te lang duurt). Laat helemaal afkoelen, roer tussendoor nog een paar keer rustig door. Spoel een theedoek schoon met water en leg de doek in een zeef. Schenk de melk erop en laat uitlekken.
. Bind de theedoek, als het meeste vocht weg is, bij elkaar als een buidel en hang het geheel een nacht boven een opvangbakje voor het uitlekkend vocht.
Meng de kervel en bieslook door de kaas en breng op smaak met peper en zout.
Meng de groenten losjes met 2 eetlepels olijfolie. Verhit een grillpan of koekenpan met dikke (gietijzeren) bodem en bak de groenten er in kleine porties enkele seconden. Verdeel de groenten over de borden. Brokkel de verse kaas erover en garneer met de cress. Besprenkel met de overige olijfolie en citroensap naar smaak en bestrooi met wat Maldonzout en peper.
Tips: het opgevangen vocht kun je gebruiken voor shakes of hippe cocktails. De overgebleven kaas smaakt prima op geroosterd brood of in salades waar je normaal gesproken mozzarella of burrata zou gebruiken.
Ingrediënten
½ liter melk
¾ liter geitenmelk
2 citroenen
4 takjes kervel, gehakt
4 takjes bieslook, gehakt
4 handjes jonge groenten en bladgroenten, naar keuze