Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verdeel de klei in vier stukken en rol uit tot vier lappen van ongeveer een halve centimeter dik.
Leg elke lap in een kom waarin de appel past
Stamp de kruidnagels, jeneverbessen en steranijs fijn in een vijzel. Strooi de specerijen over de kleivellen. Leg in elk vel klei een appel.
Bevochtig de appelen met de calvados en vouw de lappen klei dicht. Haal ze uit de kommen en druk de klei goed aan. Zorg dat er geen gaatjes in zitten.
Bak de appelen 1 uur in de voorverwarmde oven (of leg ze 1 uur en 30 minuten in de warme kolen van de barbecue).
Tik de klei voorzichtig kapot. Serveer de warme appelen met roomijs.
Tip: in de winter kun je de appelen klaarmaken in de oven. Voor een rokerig aroma leg je ze, voor het serveren, nog even in een vuurschaal vooraleer je de klei openbreekt. Laat de calvados weg als je dit voor kinderen maakt.