In klei gebakken appel met calvados

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verdeel de klei in vier stukken en rol uit tot vier lappen van ongeveer een halve centimeter dik.
  2. Leg elke lap in een kom waarin de appel past
  3. Stamp de kruidnagels, jeneverbessen en steranijs fijn in een vijzel. Strooi de specerijen over de kleivellen. Leg in elk vel klei een appel.
  4. Bevochtig de appelen met de calvados en vouw de lappen klei dicht. Haal ze uit de kommen en druk de klei goed aan. Zorg dat er geen gaatjes in zitten.
  5. Bak de appelen 1 uur in de voorverwarmde oven (of leg ze 1 uur en 30 minuten in de warme kolen van de barbecue).
  6. Tik de klei voorzichtig kapot. Serveer de warme appelen met roomijs.
  7.  
  8. Tip: in de winter kun je de appelen klaarmaken in de oven. Voor een rokerig aroma leg je ze, voor het serveren, nog even in een vuurschaal vooraleer je de klei openbreekt. Laat de calvados weg als je dit voor kinderen maakt.

Ingrediënten

  • 500 g natuurklei (hobbywinkel)
  • 4 appelen
  • 1 eetlepel kruidnagel
  • 1 eetlepel jeneverbessen
  • 1 eetlepel steranijs
  • 2 dl calvados

Publicatie datum: 18 september 2023