Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Stook de barbecue heet. Maak de witte asperges schoon en blancheer ze 1 minuut in water met zout. Snijd de onderkanten van de groene asperges en blancheer de asperges 30 seconden in water met zout. Rijg de asperges om en om aan twee spiesen of aan een dubbele spies (rijg voor een hartig accent wat spek mee). Meng de olijfolie met de sambuca en wat peper en zout. Zet apart.
Meng de mosterd met de azijn. Meng er al roerend, eerst in een dun straaltje en daarna sneller, de olie door. Voeg de dragon toe en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra azijn.
Bestrijk de asperges met een deel van het sambucamengsel. Rooster ze circa 10 minuten met directe hitte op de barbecue en keer regelmatig. Bestrijk af en toe met meer sambucamengsel. Let op dat de asperges door de alcohol en olie niet verbranden.
Verhit de frituurolie en frituur hierin de frietjes in 5 minuten goudbruin. Bestrooi met selderijzout en de citroenrasp en schud even door. Serveer de frietjes met de asperges en de dragonmayonaise.