Gegrilde Natuurvlees entrecote met een gerookte kruidenolie

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees op tijd uit de koelkast.
  2. Verwarm de barbecue zo voor dat er een directe en een indirecte zone is, waarbij de directe zone ongeveer 185˚C mag zijn en de indirecte zone 140-150˚C.
  3. Ris alle kruiden en kneus de peperbessen. Voeg toe aan de gerookte olijfolie en kruid stevig met versgemalen peper en fleur de sel.
  4. Smeer het vlees aan beide kanten lichtjes in met de kruidenolie en kruid nog na met versgemalen peper en zout. Laat zo’n 10 minuten intrekken. 
  5. Grill de entrecotes direct boven de gloeiende kooltjes tot ze mooi geroosterd zijn, draai om en grill ook de andere kant.
  6. Leg ze op de indirecte zone, smeer ze  opnieuw in met de kruidenolie en steek er een kernthermometer in. Laat indirect doorgaren tot een kerntemperatuur van 47˚C.
  7. Neem van de barbecue en laat 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  8. Snijd in tranches en besprenkel nog lichtjes met de olie voor het serveren. 

Ingrediënten

  • 2 dikke entrecotes van ongeveer 500 gram
  • 2 dl gerookte olijfolie
  • 1 tl roze peperbessen
  • 2 takjes oregano
  • 4 takjes citroentijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023