Zoet-hartig dessertplateau

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 170 °C
  2. leg de streaky bacon op een bakplaat en besprenkel met de ahornsiroop. Karamelliseer in 8 minuten in de oven
  3. steek de pancakes mooi rond uit (optioneel) en warm ze op in de oven
  4. pel de bananen, snijd in de lengte in plakken en bak deze kort aan langs beide kanten in de boter met de basterdsuiker
  5. meng de mascarpone met een deel van de Caramelz en smeer er een grote plank mee in. Schep de ricotta in een spuitzakje. Verdeel de pancakes over de mascarpone, leg er een plakje banaan op met een stukje streaky bacon. Breek de rest van de bacon en strooi over de plank
  6. spuit dotjes van de ricotta op de plank en bestrooi met de suikerpareltjes, de crumble en de meringues
  7. leg er de bolletjes ijs tussen en lepel er ten slotte de rest van de Caramelz over. 

Ingrediënten

  •  

  • 8 American pancakes
  • 4 bananen
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl roomboter
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 2 el ahornsiroop
  • 8 el Caramelz zeezout
  • 4 el mascarpone
  • 8 kleine bolletjes chocoladeroomijs
  • 8 kleine bolletjes vanilleroomijs
  • 2 el ricotta
  • 1 tl suikerpareltjes goudkleurig
  • 1 tl gezouten karamelcrumble
  • 1 tl minimeringues

Publicatie datum: 18 september 2023