Wrap van gele en groene courgette op Aziatische wijze

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. schaaf niet te dunne linten van de gele en de groene courgette en snijd de rest van de courgette, behalve de zachte kern in julienne
  2. snijd de onderkant van de groene asperges en snijd ze vervolgens in de lengte in vier
  3. kruid de courgettelinten met zonnebloemolie, peper en zout en gril op de barbecue of in een grillpan tot er een ruitpatroon is ontstaan
  4. rooster in een scheutje olie de groene asperges, voeg de rode peper en een beetje ponzusaus toe. Voeg de pinda’s en de julienne van courgette toe en rooster nog kort. Kruid met de koriander, peper en zout
  5. leg om en om linten gele en groene courgette op een snijplank en leg er de geroosterde groenten op. Rol strak op en besprenkel met een beetje ponzusaus. 
  6. wijntip: Canard-Dûchene Champagne (67780)

Ingrediënten

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 8 groene asperges
  • 2 el gehakte pinda’s
  •  2 el ponzusaus
  • ¼ fijngesneden rode peper
  • 1 el gehakte koriander
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023