Spies van gegrilde eryngii met teriyakisaus en sesamzaad

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. snijd de eryngii in plakken en leg in een schaal. Voeg de teriyakisaus toe en meng goed, zodat het geheel bedekt is. Marineer 2 uur in de koelkast
  2. prik de gemarineerde eryngii op de spiezen en gril goudbruin in een grillpan of op de barbecue. Smeer tijdens het grillen continu in met de marinade, zodat er  een  plakkerige laag op de paddenstoelen ontstaat
  3. bestrooi net voor het serveren met het sesamzaad, de gesneden rode pepers en de topjes koriander. 

Ingrediënten

  • 4 eryngii
  • 4  el teriyakisaus
  • 2 tl wit en zwart sesamzaad
  • ½ fijngesneden rode peper (in dunne ringen)
  • 2 takjes geplukte koriander
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout 

Publicatie datum: 18 september 2023