Rhubarb gin

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. snijd de onder en bovenkant van de rabarber en trek er de draden af. Snijd de rabarber in stukken en doe met de steranijs, de verse gember en 2 el suiker in een pan. Voeg er het water aan toe tot alles net onder staat en breng aan de kook
  2. laat 15 minuten zachtjes pruttelen en zeef dan door een fijne zeef, vang het vocht op
  3. weeg het vocht af en voeg er de helft van het gewicht aan kristalsuiker aan toe. Giet in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat 2 minuten pruttelen, verfris de siroop met een beetje citroensap en giet in een schone fles. Laat volledig afkoelen
  4. giet in een cocktailshaker 8 eetlepels van de koude siroop met de gin en voeg er ijsblokjes aan toe. Shake zeer goed en verdeel over 4 longdrinkglazen met ijsblokjes. Voeg het citroenpartje toe en vul de glazen af met  bruiswater
  5. garneer eventueel met een rabarberlint. 

Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 2 cm verse gember
  • 3 stukjes steranijs
  • water
  • kristalsuiker
  • citroensap
  • 4 partjes citroen
  • 4 dl bruiswater
  • 6 barmaatjes (5 cl) gin
  • ijsblokjes

Publicatie datum: 18 september 2023