Paella met geitenlam

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Voor de geitenlamsbout:
  2. Verwarm de oven voor op 200˚C. Open de verpakking en leg de geitenlamsbout samen met de jus in een ovenschotel. Plaats de bout gedurende 15 minuten in de oven.
  3. Voor de paella:
  4. Blancheer de asperges en laat ze onmiddellijk afkoelen in ijswater. Blancheer de spinazie eveneens en laat afkoelen in ijswater.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de paprika, ui, tomatenblokjes en knoflook aan. Voeg de chorizo, saffraanpoeder en gerookt paprikapoeder toe. Voeg de paellarijst toe. Blus af met de groentenbouillon en kruid af met peper en zout. Laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Voeg de gesneden courgette, snijbonen en doperwtjes toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen.
  7. Voeg na 5 minuten de geblancheerde spinazie toe en roer door de paella, laat nogmaals 5-10 minuten sudderen.
  8. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en bak de asperges en mini-courgettes tot ze beetgaar zijn, kruid af met peper en zout. Frituur de padronpepers en besprenkel ze met zout. Verdeel de asperges, mini-courgettes en de padronpepers over de paella.
  9. Werk af met de gehakte peterselie en citroenpartjes. Serveer de paella samen met de geitenlamsbout.

Ingrediënten

  • Voor de geitenlamsbout:

  • Voorgegaarde geitenlamsbout, 1 stuk

  • Voor de paella:

  • Paellarijst, 400 gram
  • Groene asperges, 12 stuks
  • Spinazie, 400 gram
  • Groene paprika, 1 stuk (in julienne)
  • Ui, 100 gram (fijngesnipperd)
  • Tomaat, 3 stuks (in blokjes gesneden)
  • Knoflook, 2 teentjes (fijngesnipperd)
  • Groentenbouillon, 800 ml
  • Courgette, 100 gram (in brunoise)
  • Snijbonen, 100 gram (in stukjes gesneden)
  • Doperwten, 100 gram
  • Mini-courgettes, 12 stuks
  • Padron pepers, 12 stuks
  • Chorizo, 100 gram (in brunoise)
  • Saffraan poeder, 1 gram
  • Pimontón de la vera, 1 koffielepel (gerookt paprikapoeder)
  • Gehakte peterselie (naar smaak)
  • Citroen, 1 stuk (in partjes)

Publicatie datum: 18 september 2023