Grilled wrap

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Dop de tuinbonen en de doperwten. Maak de snijbonen schoon en snijd in lange reepjes. Maak de groene boontjes schoon.
  2. Blancheer de groenten afzonderlijk van elkaar en spoel koud. Kook een beetje tuinbonen en wat doperwten iets langer door, zodat deze goed gaar zijn.
  3. Pureer de extra gare peulvruchten in de keukenmachine met een klein scheutje olijfolie en wat limoensap. Kruid met zout en peper. 
  4. Meng de peulvruchten met de sous-vide gegaarde jonge wortels en maak aan met de dressing, peterselie, wat limoensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
  5. Smeer de tortilla’s in met de puree van peulvruchten, verdeel er de aangemaakte groenten over en vouw dicht. 
  6. Rooster de wraps in een contactgrill, in een grillpan of zelfs op de barbecue tot het mooi krokant begint te worden en de groenten lauwwarm zijn. 
  7. Snijd open en serveer met een partje limoen en eventueel nog wat extra dressing.

Ingrediënten

  • 4 tortilla’s
  • 400 g doperwten
  • 400 g tuinbonen
  • 100 g snijbonen
  • 100 g groene boontjes
  • 400 g sous-vide gegaarde jonge wortels (Frsh Matters)
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 4 el sesam-sojadressing (Hellmann’s)
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023