Canelé de bordeaux met druiven-steranijscompote

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

voor de canelé:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C
  2. Meng de bloem en de suiker en klop er de dooiers en de gehele eieren door.
  3. Verwarm de melk met de boter en het vanille merg. Meng de melk beetje bij beetje door het eiermengsel. Meng tot slot de rum onder het beslag.
  4. Boter 10 vormen in en bestrooi de binnenkant van de vormen met suiker. Vul de vormen voor ¾.
  5. Zet de canelé in de oven en bak ze 10 minuten op 220°C, bak ze vervolgens 35 à 45 minuten verder op 180°C (afhankelijk van de grootte van de vormpjes). Steek met een mespuntje in de canelé om te checken of ze gaar zijn.
  6. Ontvorm ze onmiddellijk na het bakken.

Voor de druiven-steranijscompote:

  1. Was de druiven en doe alle ingrediënten in een steelpan.
  2. Laat het geheel ongeveer 20 minuten garen onder deksel.
  3. Giet het mengsel in een weckpot en laat afkoelen.

Ingrediënten

voor de canelé:

  • 2 eieren
  • 70 ml bruine rum
  • 120 gr bloem
  • 2 dooiers
  • 25 gr boter
  • 200 gr bloemsuiker
  • 50 cl melk
  • 2 vanillestokjes

Voor de druiven-steranijscompote:

  • 250 g witte druiven, pitloos
  • 15 g citroensap
  • 1 steranijs
  • 35 g water
  • 50 g suiker

Publicatie datum: 18 september 2023