Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de bloem en de suiker en klop er de dooiers en de gehele eieren door.
Verwarm de melk met de boter en het vanille merg. Meng de melk beetje bij beetje door het eiermengsel. Meng tot slot de rum onder het beslag.
Boter 10 vormen in en bestrooi de binnenkant van de vormen met suiker. Vul de vormen voor ¾.
Zet de canelé in de oven en bak ze 10 minuten op 220°C, bak ze vervolgens 35 à 45 minuten verder op 180°C (afhankelijk van de grootte van de vormpjes). Steek met een mespuntje in de canelé om te checken of ze gaar zijn.
Ontvorm ze onmiddellijk na het bakken.
Voor de druiven-steranijscompote:
Was de druiven en doe alle ingrediënten in een steelpan.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten garen onder deksel.