Avocado fries met avocadomayonaise en biefstuk

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de avocado schoon en doe het vruchtvlees met de mayonaise in een blender. Kruid met zout en peper en meng tot een gladde massa.
  2. Pluk de waterkers, was nog even goed onder de kraan en laat uitlekken. Leng net voor het serveren aan met een scheutje olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper.
  3. Kruid de biefstukken met peper en zout. Verwarm een klontje roomboter in een sauteuse tot de boter begint te kleuren, bak het vlees aan beide kanten mooi goudbruin tot de gewenste garing. Laat even rusten.
  4. Frituur de avocado fries volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  5. Trancheer de biefstuk en serveer met de salade van waterkers, de krokante avocado fries en de groene mayonaise.

Ingrediënten

  • 4 biefstukken à 140 g
  • klontje roomboter
  • 360 g avocado fries
  • 2 zakjes Franse waterkers
  • scheutje olijfolie
  • scheutje rode wijnazijn
  • 1 avocado
  • 2 el mayonaise
  • 2 el roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023