Slow roasted varkensvlees met krab en komijn

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Snijd de procureur in sneetjes van circa 5 centimeter dik. Meng komijn, kaneel, kruidnagel, steranijs en szechuanpeper met 2 eetlepels olie, 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel sojasaus. Schep het specerijenmengsel goed onder het vlees. Trek vacuüm of dek af en laat 12 uur marineren.
  2. Verdeel het vlees over een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en laat in circa 3 uur gaar worden in een oven van 140ºC. Schep af en toe om en verwijder na 2,5 uur het aluminiumfolie. Schep als het vlees gaar is alles goed door, zodat het vlees uit elkaar valt en zich mengt met de jus.
  3. Kook intussen de krab in 6 minuten met flink veel zout. Laat afkoelen. Breek de scharen open en pluk het vlees eruit. Breek de kop open en schep het  bruine vlees eruit. Meng het krabvlees door elkaar.
  4. Schenk koud water op de rijstnoedels zodat alles onder staat. Laat in 20 minuten zacht worden, giet ze af en laat uitlekken.
  5. Verhit de overige olie en fruit hierin de gember en knoflook op laag vuur. Blus af met de overige vissaus, de overige sojasaus en de kippenfond. Voeg de rijstnoedels toe.
  6. Verdeel het vlees over 6 ovenschaaltjes. Verdeel de krab erover en schep de noedels ernaast. Zet alles nog 10 minuten in een oven van 180ºC. Bestrooi met lente-ui, munt en koriander en serveer.

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur (varkensnek zonder been)
  • 3 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl steranijspoeder
  • 2 tl szechuanpeper
  • 3 el zonnebloemolie
  • 6 el vissaus
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1 Noordzeekrab (ca. 600 g)
  • 500 g dunne rijstnoedels
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 400 ml kippenfond
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 2 takjes munt, de blaadjes gelukt
  • 2 takjes koriander, de blaadjes geplukt

Publicatie datum: 18 september 2023