Hopscheuten met een gepocheerd ei en mousselinesaus

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Mousseline:

  1. kook het witbier gedurende 1 minuut op een middelhoog vuur en laat even afkoelen
  2. voeg de eierdooiers toe en klop ze samen met het bier los op een laag vuurtje tot een mooie binding ontstaat
  3. voeg vervolgens een paar klontjes koude boter toe en klop ze onder het mengsel
  4. kruid alles af met een snuifje cayennepeper, zout en het sap van 1 citroen.

  1. Gepocheerde eieren:

  1. breng een liter water aan de kook en doe er de natuurazijn bij
  2. roer met een lepel in het kokende water, zodat er een draaikolk ontstaat, breek het ei en laat het in het midden van de draaikolk glijden
  3. pocheer de eieren gedurende 3 minuten
  4. schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met behulp van een schuimspaan.

  1. Hopscheuten:

  1. doe een klontje boter in een steelpan
  2. bak de hopscheuten heel kort (maximum één minuut) in de boter
  3. doe de room in de pan en kook de room gedeeltelijk in
  4. kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

  1. Afwerking:

  1. verdeel de hopscheuten, de gepocheerde eieren en de mousseline over de borden en werk af met de platte peterselie.

Ingrediënten

  • 300 ml Vedett Extra White (witbier)
  • 4 eidooiers
  • 100 gram + een extra klontje Hoeveboter
  • cayennepeper
  • zout
  • peper
  • sap van 1 citroen
  • 2el natuurazijn
  • 4 eieren
  • 100 ml room (40%)
  • nootmuskaat
  • enkele takjes platte peterselie

Publicatie datum: 18 september 2023