Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng het limoensap met de knoflook, koriander en rode peper kort met een staafmixer en voeg flink wat zout toe. Zeef dit mengsel door een fijne zeef boven een platte schaal en voeg de rode ui toe. Laat een kwartier staan.
Verwijder de eventueel achtergebleven graatjes voorzichtig uit de makreel. Leg de makreelfilets met de huid naar boven in het limoenmengsel. Laat 5 minuten marineren.
Snijd het plakje mango in smalle reepjes en daarna in ruitjes.
Snijd de makreelfilets schuin in reepjes van 1 cm. Leg ze op een bakplaat, nog steeds met de huid naar boven. Brand de stukjes vis met een gasbrander zodat het vel knapperig wordt.
Verdeel de avocado, ui, mango en de makreel over 4 borden. Schenk de limoenmarinade erover. Verdeel de cressen erover en bestrooi met de nanami togarashi.
Tip
Een stevige, niet te rijpe mango geeft wat zurigheid en crunch aan dit gerecht, maar een rijpe mango past er ook fantastisch bij.
Ingrediënten
3 limoenen, geperst
2 teentjes knoflook, grof gehakt
2 takjes koriander, grof gehakt
½ rode peper
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
2 makrelen, gefileerd
een plakje mango van 1 cm dik
1 avocado, geschild en in dunne partjes
plukje Rock Chives
plukje Ghoa Cress
1 tl nanami togarashi (Japans kruidenpoeder met chili)