Stoofvlees met peperkoek

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pel en hak de ajuinen. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak er de uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje en het kruidentuiltje toe, zet een deksel op de pot en laat zachtjes stoven.
  2. Laat ondertussen de vleesblokjes in een grote braadpan op hoog vuur bruin bakken in de resterende  boter.
  3. Doe het vlees bij in de stoofpot. Giet een beetje bier in de braadpan, roer de bakresten los en giet alles in de stoofpot. Voeg het resterende bier,  de runderbouillon, kruidnagel, kaneel en steranijs toe. Dek af en laat minimum 1,5 uur stoven op heel zacht vuur.
  4. Voeg dan de in schijfjes gesneden wortelen toe en de met mosterd besmeerde peperkoek. Meng en laat nog 30 minuten verder stoven (nog altijd met deksel).
  5. Breng op smaak met peper en zout .
  6. Serveer warm met frieten en zelfgemaakte mayonaise.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels tierenteyn mosterd 
  • 3 sneden peperkoek
  • 1 kg runderstoofvlees
  • 1 bouquet garni ( 2laurier blaadjes, 3 takjes tijm, 6 peterselie stengels)
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote ajuinen
  • 33 cl bruin bier
  • 50 g boter
  • 2 wortelen
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • ½  kaneel stok

Publicatie datum: 18 september 2023