Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de ui in grove stukken. Laat in een pan de boter bruin worden en korst alle stukken konijn mooi bruin. Voeg de gesneden ui toe.
Bestrooi het geheel met 3 el bloem. Overgiet met het bier en de groentebouillon.
Voeg enkele takjes tijm en 3 laurierblaadjes toe. Laat het geheel opkoken.
Plaats de pan in de oven gedurende 30 minuten op 150 °C.
Besmeer 2 plakjes peperkoek met mosterd. Haal het konijn uit de oven en voeg de peperkoek, met de mosterd naar beneden gericht, toe. Plaats nogmaals 30 minuten in de oven op 150 °C. Controleer regelmatig of het konijn onder de saus blijft. Indien niet, voeg je wat water toe.
Snijd de Chinese kool in fijne reepjes. Snijd de pancetta eveneens in reepjes.
Snijd 1 plakje peperkoek in kleine stukjes en bak krokant in een antikleefpan met wat boter. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Smelt wat bakboter in de wok en voeg de pancetta toe. Bak licht knapperig en voeg de Chinese kool toe. Roerbak 5 minuten. Voeg tot slot enkele pijnboompitjes toe.
Neem het konijn uit de oven en voeg als laatste de Luikse siroop en balsamicoazijn toe.
Serveer het konijn met enkele stukjes gebakken peperkoek, gekookte aardappelen en de gewokte Chinese kool.