Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zweet de sjalot en knoflook aan in een beetje olie.
Voeg de champignons toe en stoof tot al het vocht verdampt is.
Breng op smaak met peper en zout en een paar druppeltjes rode wijnazijn.
Puree van knolselder en champignons:
Kook de knolselderij gaar.
Stoof de paddenstoelen gaar.
Draai de knolselder en paddenstoelen met de boter glad in een blender.
Breng op smaak met peper en zout.
Aardappel kubusjes met lardo:
Snijd de aardappel in strakke vierkante kubussen.
Frituur de kubussen 15 minuten op 125°C.
Laat uitlekken en bewaar tot gebruik in de koeling.
Frituur à la minute op 175°C tot ze lekker krokant zijn.
Werk af met flinterdun gesneden Lardo di Collonata.
Wittewijnsaus:
Verhit de boter in een steelpan.
Voeg de peperkorrels, laurier en sjalot toe en fruit licht aan.
Blus af met witte wijn en reduceer tot een kwart.
Voeg de visbouillon en 150 ml room toe.
Reduceer tot je de gewenste consistentie hebt bereikt.
Zeef door een fijne puntzeef.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Eringy:
Snijd de eringy’s in dikke plakken en kruis ze in.
Bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout.
Tarbot:
Haal de bovenste filets van de tarbot, zo bekom je een “kroontje” van tarbot (zie foto). Haal de tarbot door de bloem en klop er de overtollige bloem af.
Smelt de boter in een pan en laat bruin worden. Bak de tarbot aan beide zijden mooi bruin en gaar verder in de oven op 160˚C gedurende 8 minuten.