Cappuccino van witloof en kastanje

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Soepje van witloof:

  1. Maak de groenten schoon, Snipper de ui en knoflook. Snij de aardappel in blokjes en snipper het witloof.
  2. Fruit de ui, knoflook, aardappelen en witloof aan in een klontje boter. Doe er de bouillon, kruidnagel en laurier bij. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  3. Verwijder de aromaten en mix de soep fijn. Doe ze eventueel door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Kastanjeroom:

  1. Verwarm de room samen met de kastanjes en mix glad.
  2. Zeef door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat afkoelen en werk de soep af met de kastanje room.

  1.  

  1.  

  1.  

  1.  

  1.  

  1.  

  1.  

  1.  

  1.  

  1.  

  1.  

Ingrediënten

Soepje van witloof:

  • 1 aardappel
  • 500 gram witloof
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • Peper en zout
  • Klontje boter

Kastanjeroom:

  • 200 ml culinaire room
  • 50 gram gekookte kastanjes (ponthier)

  • Peper en zout

Publicatie datum: 18 september 2023