Lamsspies met pompoen, munt en macadamia

Heerlijke lamsspies met een klassieke Engelse mintsaus.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de flespompoen in kleine blokjes van 1 bij 1 centimeter. 
  2. Blancheer de blokjes 3 à 4 minuten in kokend water en koel deze direct terug op ijswater. 
  3. Doe de muntblaadjes, wittewijnazijn, kristalsuiker en het warme water in een blender. 
  4. Mix deze rustig fijn totdat de juiste dikte is bereikt en maak het op smaak met wat zout en peper. 
  5. Verhit in een gourmetpannetje wat olijfolie en rooster de pompoen. 
  6. Bak in een ander gourmetpannetje de lamsspies tot deze nog mooi medium/rare is vanbinnen. 
  7. Leg de lamsspies boven op de geroosterde pompoen. 
  8. Rasp de macadamianoten lekker grof over de lamsspies heen. Garneer het af met een mooi topje munt. 
  9. Serveer de saus apart in een bakje erbij.

Ingrediënten

  • 4 lamsspiezen
  • ½ flespompoen
  • 1 el warm water
  • 60 ml wittewijnazijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 50 g muntblaadjes
  • 2 geroosterde macadamianoten
  • olijfolie

Publicatie datum: 18 september 2023