Heilbot met ibericoham

Heilbot omwikkeld met ibericoham, gestoofde prei en groene curry
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak vooraf de saus van groene curry. Blender voor deze groenecurrysaus de bouillon met de zeekraal tot een fijne, groene bouillon. 
  2. Meng met de kokosmelk, currypasta en breng zachtjes aan de kook. 
  3. Bind lichtjes af met maizena (deze aanmaken met koud water). 
  4. Snijd de prei in mooie fijne reepjes en zet apart op tafel.
  5. <p class="MsoNormal" style="margin-left: 18pt;"><span lang="NL" style="font-size: 9pt; line-height: 115%; font-family: Arial, sans-serif; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;" xml:lang="NL">Tijdens het gourmetten: 
  6. Omwikkel de heilbot met de ibericoham. 
  7.  
  8. Verhit in een gourmetpannetje een scheutje olijfolie en bak de heilbot om en om tot het mooi goudbruin is. 
  9. Verhit in een ander gourmetpannetje een scheutje olijfolie en bak de prei wat aan.
  10. Voeg bij de prei nu de saus van groene curry toe en laat deze lekker even pruttelen. 
  11. Leg dan de heilbot boven op de prei met groene curry en garneer het af met een paar takjes borage cress.

Ingrediënten

  • 4 stukjes heilbot
  • 4 plakken Juan Luno ibericoham
  • ½ prei
  • ½ l kippenbouillon
  • ½ l kokosmelk
  • 40 g zeekraal
  • 1 el Bresc Thai green curry
  • 10 g maizena
  • ½ dl olijfolie
  • 1 bakje borage cress

Publicatie datum: 18 september 2023