Spicy popcorn

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit een laagje zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem. Let op dat het niet walmt. Schud een paar maïskorrels in de olie. Bewegen ze direct? Dan is de olie heet genoeg.
  2.  

  1. Bedek de bodem van de pan met de maïskorrels en plaats een deksel op de pan.

  1. Schud de pan om, zodat iedere maïskorrel is bedekt met olie en houd de deksel gesloten.

  1. De maïs begint te poppen, schud de pan nog eens extra om alle maïs te laten poffen en open de deksel een beetje zodat eventuele stoom kan ontsnappen.

  1. Laat staan op het de warmtebron tot je geen maïskorrels meer hoort poppen.

  1. Zet het de warmtebron uit, voeg de poedersuiker toe en schud de pan nogmaals om.

  1. Verdeel de popcorn over kant-en-klare puntzakjes of puntzakjes die je hebt gemaakt van bakpapier en lepel er de caramelz overheen.

  1. Voor een extra spannend accent kun je nog wat extra zeezout toevoegen of het bijvoorbeeld bestrooien met enkele chilistripes, ras el hanout of andere specerijen.

Tips:

  1. Serveer de spicy popcorn als snack bij de koffie na de maaltijd of als spannende dessertamuse. Je kunt de popcorn zelf poffen, maar dient dan wel zeer goed op te letten dat het niet verbrandt. In de Sligro-ISPC-vestiging zijn genoeg alternatieven voor reeds gepofte popcorn te vinden. Bij een dessert denk je waarschijnlijk direct aan zoete popcorn, maar juist door het gebruik van de caramel met zeezout en de specerijen is het heel spannend om ook zoute popcorn te gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 eetl. gedroogde maïskorrels
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 theel. poedersuiker
  • 4 flinke eetl. Caramelz naturel
  • 4 puntzakjes of 4 velletjes bakpapier
  • enkele chilistrips

Publicatie datum: 18 september 2023