Thargeit met sesam en reuzencouscous

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng met de kruiden, de tomaat, olie en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
  2. Dep het vlees droog en bestrooi met zout. Meng het vlees met het eiwit. Meng sesam en oregano op een bord en rol de blokjes vlees hier een voor een doorheen.
  3. Verhit de olie tot 180ºC en frituur hierin het vlees 2 minuten. De binnenkant moet nog rosé blijven. Serveer het vlees op de couscous, gegarneerd met een partje citroen.

Ingrediënten

  • 200 g reuzenparelcouscous
  • 4 takjes peterselie, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes munt, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes koriander, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes dille, gehakt
  • 150 g gemengde kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 400 g thargeit striploin, in blokjes
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 4 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 liter zonnebloemolie

Publicatie datum: 18 september 2023