Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
1. Snijd de aubergines in de lengte in 4 plakken en vervolgens schuin in stukken ter grootte van spareribs. Meng de hoisin met de suiker, vijfkruidenpoeder, sambal, knoflook, gember en gingerbeer. Marineer hierin de aubergine afgedekt in de koeling 1 uur. Schep een keer om.
2. Laat de aubergine uitlekken en verdeel de stukjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Bak 30 minuten in een oven van 180ºC gaar, maar niet te donker en zeker niet droog.
3. Meng intussen de mayonaise met mosterd, limoenrasp en -sap. Serveer de aubergine met de limoen-mosterdmayo.
<p class="HoofdtekstA"><span lang="NL" xml:lang="NL">Op deze manier kun je allerlei groenten roosteren. Gebruik je bospeentjes, pastinaak of pompoen, blancheer ze dan even voor het marineren. Zo blijft de marinade net iets beter ‘plakken’.