Japans stoofvlees met frieten

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng de sake, rijstazijn, witte wijn en mierikswortel aan de kook en laat afkoelen. Meng met de riblappen en laat 24 uur afgedekt marineren.
  2. Neem het vlees uit de marinade en laat uitlekken. Dep droog. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin het vlees in circa 10 minuten rondom bruin. Blus af met de marinade en 500 ml water en stoof het vlees in circa 2 uur gaar. Schep regelmatig om.
  3. Boen intussen de aardappels schoon en snijd in dikke frieten. Verhit het frietvettot 140ºC. Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Laat uitlekken.
  4. Meng als het vlees gaar is de miso met de bloem en voeg het al roerend toe. Laat alles op lage stand binden en nog 15 minuten doorgaren.
  5. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de frieten goudbruin en knapperig. Proef het stoofvlees en breng op smaak met sojasaus en mirin. Serveer het stoofvlees met de frieten. Bestrooi naar smaak met shichimi togarashi en sesamzaad.

Ingrediënten

  • 100 ml sake
  • 50 ml rijstazijn
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g geraspte mierikswortel
  • 650 g runderneklappen, in blokken van 3 cm
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el miso
  • 2 el bloem
  • 800 g frietaardappelen, ongeschild
  • frituurolie
  • Japanse sojasaus, naar smaak
  • mirin, naar smaak
  • shichimi togarashi, naar smaak
  • geroosterd sesamzaad, naar smaak

Publicatie datum: 18 september 2023