Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de zeekat af. Houd de 8 grootste tentakels achter. Snijd de inktvis doormidden. Verhit de olie en bak hierin de knoflook en de helft van de peper op hoge stand 1 minuut. Voeg alle inktvis en tentakels, behalve de achtergehouden 8, toe en bak circa 5 minuten. Blus af met de wijn, voeg de sinaasappelschil toe.
Voeg de inhoud van 1 zakje inkt toe (pas op voor vlekken) en laat op lage stand met het deksel op de pan in 30 minuten gaar en zacht worden. Schep af en toe om. Proef na 30 minuten en laat indien nodig nog wat langer zachtjes stoven. Verwijder de sinaasappelschil.
Kook op het laatste moment de tagliatelle in water met weinig zout beetgaar.
Maak de tempura volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het andere zakje inkt toe zodat je een zwart beslag krijgt. Verhit de frituurolie. Haal de tentakels 1 voor 1 door het tempurabeslag en frituur ze 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de pasta af, bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta door de inktvis. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïger te maken.
Serveer de inktvispasta gegarneerd met de rest van de peper en de tentakeltempura.
Tip!
Je kunt dit gerecht ook heel makkelijk ombouwen tot tapasgerechtje voor meerdere personen.
Ingrediënten
1 zak kleine zeekat (diepvries), ontdooid
3 el pittige Italiaanse olie
3 teentjes knoflook, gehakt
1 rode peper, zonder zaadjes in ringetjes
100 ml witte wijn
4 reepjes sinaasappelschil, naar smaak
2 kleine zakjes inkt
250 g zwarte tagliatelle
150 g tempurameel
1 liter frituurolie
Artikelinfo:
Asian Choice hele inktvis, schoongemaakt (zak 1 kg, art.nr. 129498),