Sardineboter met Sardinisch flatbread

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de sardine-olie met de boter, knoflook en rode peper in een steelpan en laat op laag vuur smelten en een half uurtje trekken.
  2. Maak intussen de sardines schoon: trek de filets voorzichtig uit elkaar en verwijder de graat aan de binnenkant. Doe de vis in een mengkom van een staande mixer met garde. Zeef het oliemengsel en schenk bij de vis. Klop 20 seconden. Voeg de peterselie toe en kruid af met peper en zout naar smaak. Laat afkoelen en serveer met de pane carasau.

Ingrediënten

  • 2 blikjes sardines, uitgelekt en olie bewaard

  • 30 g boter

  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden

  • 1/2 rode peper, in ringetjes

  • 6 takjes peterselie, de blaadjes fijngehakt

  • 1 pak pane carasau

Artikelinfo:

  • Ortiz sardines in olijfolie (blikje 140 gram, art.nr. 766376),

  • Cherchi pane carasau (doos 500 gram, art.nr. 32893)

Publicatie datum: 18 september 2023