Lolly van ansjovis en brioche

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 plakken van 1 cm van het bevroren brioche brood (doe de rest ingepakt direct terug in de vriezer). Smelt de boter en meng de peterselie en knoflook erdoor. Bestrijk hiermee de sneetjes brioche aan 1 kant en rooster ze circa 5 minuten in een oven van 200ºC.
  2. Steek met een rondje van circa 3 cm uit het brood. Leg er een ansjovisje omheen. Steek een prikker door een olijf en steek het ansjovisbroodje erop (steek door het punt waar het ansjovisje bij elkaar komt, dan blijft het perfect zitten).
  3.  

Ingrediënten

  • 1 recht briochebrood
  • 25 gr lichtgezouten boter
  • 2 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 1 teen verse knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje sardines, uitgelekt
  • 10 Taggiasche olijven zonder pit
  • Extra: 10 satéprikkers
  • Artikelinfo:
  • Ortiz sardines in olijfolie (blikje 140 gram, art.nr. 766376)

Publicatie datum: 18 september 2023