Gestoomde tarbot met haringkaviaar

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat 1 glas crémant met de sjalot inkoken tot de helft. Bestrijk intussen een bakplaat met wat boter en leg de vis erop. Leg de rest van de boter er in vlokjes op en besprenkel met het andere glas crémant.
  2. Zet de vis ongeveer 20 minuten in een oven van 180ºC. Kleinere vissen kunnen eventueel iets korter, dus controleer tussendoor regelmatig de cuisson door te voelen op de graat of gebruik een kernthermometer om de warmte binnenin te checken.
  3. Voeg de tarbotjus en room toe aan de saus en laat rustig doorkoken. Proef en zeef als het op smaak is, de saus blijft vrij dun.
  4. Leg de vis op een schaal. Verwijder het vel en bestrooi de filets met peper en zout. Schuim de saus op met een staafmixer. Schep wat kaviaar op de vis en schep er saus over. Leg er eventueel wat geblancheerde zeekraal bij.

Ingrediënten

  • 2 glazen crémant
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 40 g boter
  • 1 grote tarbot (1,5 kg), of 2 kleinere, schoon maar niet gefileerd
  • 150 ml tarbotjus (zie recept Tarbotfilet met in tarbotjus gestoofde wilde paddenstoelen en kokkels)
  • 50 g room 40%
  • 1 blikje haringkaviaar
  • Zeekraal (optioneel)

Publicatie datum: 18 september 2023