Basisrecept waterijs

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng het vocht met de suiker tot het kookpunt en laat vervolgens even trekken zodat de suiker volledig oplost.
  2. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Plaats de lollystokjes in de ijsvorm en leg de ijsvorm op een plateau.
  4. Vul de ijsvorm met het mengsel. Plaats in de vriezer en laat minimaal 6 uur invriezen.
  5. Neem de waterijsjes uit de vormpjes en bewaar ze goed afgedekt, luchtdicht en los van elkaar in de vriezer.
  6. Tip!
  7. Pavoni ijsvormen zijn geschikt voor het maken van zowel waterijsjes als ijs van dikkere/romige structuren zoals vruchtenpuree, yoghurt en roomijs. Zorg dat de ijsmassa voor verdere verwerking goed gekoeld is. Koel de ijsvormen voor in de vriezer en giet daarna de afgekoelde ijsmassa in de vorm voor het beste resultaat.

Ingrediënten

  • 1 liter vocht
  • 180 g suiker
  • Pavoni siliconen ijsvorm 
  • lollystokjes

Publicatie datum: 18 september 2023