Plaattaart met groene en witte asperges

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Leg het deeg op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg rondom iets op, zodat een soort verhoging ontstaat en bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Meng de zure room met ⅔ van de groene kruiden en kruid met zout en peper.
  4. Schil beide soorten asperges en snijd in de lengte in vieren.
  5. Smeer de voorgebakken bodem in met de crème en verdeel er de gerookte zalm over.
  6. Leg er een mooi motief van de asperges op en bak de plaattaart nog 15 minuten in de oven.
  7. Wrijf de hardgekookte eieren door een grove zeef of rasp en bestrooi er de plaattaart mee.
  8. Strooi er de rest van de groene kruiden overheen en maal er ten slotte nog wat versgemalen peper over. Garneer eventueel met enkele roosjes gerookte zalm.

Ingrediënten

  •  Bladerdeeg
  •  4 el zure room
  •  3 el fijngesneden groene kruiden (dragon, kervel, platte peterselie)
  •  8 witte asperges
  •  8 groene asperges
  •  2 hardgekookte eieren
  •  200 g gerookte zalm
  •  versgemalen peper
  •  zout

Publicatie datum: 18 september 2023