Millionaires shortbread

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Mix de zachte boter met de kristalsuiker en meng er de bloem doorheen.
  3. Vet een rechthoekige bakvorm in en verdeel het koekdeeg over de bodem. Druk goed en gelijkmatig aan en prik er met een vork enkele gaatjes in.
  4. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot deze lichtbruin is.
  5. Doe alle ingrediënten voor het karamellaagje in een steelpan en laat langzaam heet worden. Laat dit nu ‘koken’ tot het de gewenste karamelkleur heeft. Blijf het geheel goed doorroeren om aanbranden te voorkomen.
  6. Schenk de karamel over de gebakken bodem en plaats 2 uur in de koelkast om goed te laten opstijven.
  7. Smelt vervolgens de melkchocolade en verdeel over de karamel. Laat nog even opstijven in de koelkast.
  8. Snijd in mooie blokjes en bestrooi voor het serveren lichtjes met een snufje fleur de sel.

Ingrediënten

  • 125 g zachte boter
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • 185 g patentbloem
  • 225 g melkchocolade
  • Fleur de sel
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 g gezouten boter
  • 100 g lichte basterdsuiker

Publicatie datum: 18 september 2023