Asperges met gebraden lamsrug

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de lamsfilets schoon en ontvlies ze.
  2. Braad de lamsfilets aan en gaar ze in de oven.
  3. Snijd en fruit de aubergines voor de auberginekaviaar in olijfolie met tijm, knoflook en rozemarijn. Laat zacht garen onder een deksel.
  4. Mix de gare aubergines glad.
  5. Mix 3 eetlepels kikkererwten met crème fraîche en sesampasta en warm op.
  6. Houd 1 eetlepel hele kikkererwten apart voor als garnituur op het bord. Stoof deze even aan.
  7. Fruit voor de antiboise de sjalotten in olijfolie.
  8. Snijd de koppen van de groene asperges en verwijder circa 10 blaadjes.
  9. Bak de asperges kort in boter.

Ingrediënten

  •  4 lamsrugfilets
  •  8  groene asperges
  •  boter of olie 

Auberignekaiaar

  •  1 aubergines
  •  olijfolie
  •  tijm
  •  knoflook
  •  rozemarijn

Kikkererwtenpuree

  •  4 el gare kikkererwten
  •  crème fraîche
  •  Sesampasta

Tomaten antiboise

  •  1 el fijngesneden sjalotten
  •  0,5 dl olijfolie
  •  40 g minitomatenmix

Publicatie datum: 18 september 2023