Wonton met scampi

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de wontonvellen in de koelkast ontdooien. 
  2. Hak de scampi’s samen met de speklap fijn en meng met de oestersaus, gember en knoflook. Leg een wontonvelletje in de palm van je hand. Schep een flinke theelepel van het mengsel in het midden. Bevochtig de randen met water en vouw de wonton als een bundeltje dicht. Bewaar op bakpapier afgedekt in de koelkast.
  3. Verhit de frituurolie tot 170ºC en frituur hierin de wonton in circa 5 minuten goudbruin. Controleer of de vulling gaar is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

  • 30 wontonvellen (diepvries)
  • 200 g gepelde rauwe scampi’s
  • 150 g speklap, klein gesneden
  • 2 el oestersaus
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 liter frituurolie

Publicatie datum: 18 september 2023