Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zet een soeppot op het vuur en leg de ui met de snijkant naar beneden in de pot. Laat die kant bijna zwart worden. Neem uit de pot en zet het vuur laag. Voeg de olie toe en bak hierin de shiitake enkele minuten. Voeg de venkel, wortel, steranijs, kaneelstokjes, kruidnagels, pimentkorrels, knoflook en gember toe en bak alles 15 minuten. Schep regelmatig om.
Blus af met 2 liter water en voeg de ui weer toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat alles op lage stand circa 1 uur trekken. Kook in een schep van de bouillon de zoete aardappel in ruim 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de paddenstoelen toe.
Zeef de bouillon door een natte neteldoek of uitgespoelde theedoek. Breng de bouillon op smaak met zout.
Schep de noedels in een kom, schenk de bouillon erover en voeg de paddenstoelen, zoete aardappel en radijs toe. Verwarm de kokosroom en schuim op met een staafmixer. Schep wat op de pho en serveer met wat limoenrasp, chili-olie en extra garnituur naar keuze .
Tip: Voor een sterkere smaak kun je ook wat gedroogde shtitake toevoegen. Je kunt ook de verse shiitake even koud roken met een rookapparaatje voor je ze gaat meebakken.
Ingrediënten
1 grote ui, gehalveerd
2 el zonnebloemolie
500 g shiitake
1 venkel, gesneden
1 kleine winterwortel, geschild
4 stuks steranijs
2 kaneelstokjes
5 kruidnagels
5 pimentkorrels
6 teentjes knoflook, geplet
100 g gember, geschild en grof gesneden
1 grote zoete aardappel, geschild en in plakjes
Handje mooie paddenstoelen (zoals shiitake en koraalzwam)
75-100 g instant noedels
Enkele radijsjes, in dunne plakjes
100 ml kokosroom
Limoenrasp, naar smaak
Chili-olie, naar smaak
Garnituurvariaties:
verse kruiden: (koriander, (Thaise) basilicum, munt
extra groenten: andere paddenstoelen als bundelzwam en enoki, bosui
smaakmakers: chili-olie, sesamolie, verse geraspte gember