Kreeftenstaart met gerookte ribeye

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de kreeftenstaarten 3 minuten in ruim kokend water, schep uit het vocht en laat uitwasemen op een plateau.
  2. Knip de kreeftenschaal open, haal er het staartvlees uit, verwijder het darmkanaal en laat het vlees rusten op ongeveer 50 °C.
  3. Steek mooie bolletjes uit de meloen met een parisienneboor en marineer ze in het gingerbeer.
  4. Frituur de kroepoek 1 minuut in de friteuse op 180 °C, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  5. Dresseer 3 plakjes gerookte ribeye op het bord, leg er de kreeftenstaart op en kruid met een snufje zout en de gerookte olijfolie.
  6. Leg er de uitgelekte meloenbolletjes speels bij en spuit er dopjes van de mayonaise langs.
  7. Garneer met de kroepoek, aangemaakte blaadjes roodlof (olijfolie) en de cress en dek het gerecht af met een smoker.
  8. Maak rook met behulp van de smoker en het houtmot en open de cloche aan tafel.

Ingrediënten

  • 4 verse kreeftenstaarten
  • 12 plakjes gerookte ribeye
  • 1/2 cantaloupe meloen
  • 100 ml gingerbeer
  • kerriemayonaise
  • 4 st currykroepoek
  • olijfolie met rookaroma
  • olijfolie
  • 8 blaadjes roodlof
  • 20 blaadjes vene cress
  • 1 tl rookmot

Publicatie datum: 18 september 2023