Kreeftensoep met whiskyroom

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de kreeften kort gaar in de court bouillon. 
  2. Haal het vlees uit de scharen en staart en bewaar voor de afwerking van de soep.
  3. Hak de pantsers en scharen grof en stoof ze aan in de Debic Bakken & Braden.
  4. Voeg de grof gesneden groenten toe en stoof verder aan, zonder te kleuren. 
  5. Meng er de tomatenpuree onder en laat even verder bakken.
  6. Blus met de visfumet en voeg de laurierblaadjes toe. Laat op een matig vuur pruttelen gedurende 1 uur.
  7. Passeer de soep door een puntzeef. Voeg de Debic Culinaire Original toe en laat kort doorkoken.
  8. Meng er als laatste de cognac onder.
  9. Klop de Debic Room 40% op tot een luchtige slagroom. Meng er de whisky onder. Bewaar in de koeling.
  10. Steek sterretjes uit het toastbrood en bak ze goudbruin in de Debic Bakken & Braden.
  11. Schenk de soep in het bord. Dresseer er de whiskyroom en het kreeftenvlees in. Serveer er de stukjes toast en de rouille bij.

Ingrediënten

Kreeftensoep

  • 3 kreeften
  • 3 l court bouillon
  • 50 ml Debic Bakken & Braden
  • 200 g ui
  • 200 g wortel
  • 200 g selder
  • 60 g tomatenpuree
  • 3 l visfumet
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml Debic Culinaire Original
  • 50 ml cognac

Whiskyroom

  • 500 ml Debic Room 40%
  • 20 ml whisky

Garnituur

  • 1 toastbrood
  • 50 ml Debic Bakken & Braden
  • 300 g rouille

Publicatie datum: 18 september 2023