Paarse zuurkool met Varkenshaasje

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de varkenshaasjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Bak de spekjes in wat olie rustig uit. Voeg de ui toe en bak 10 minuten mee. 
  3. Voeg de zuurkool en de wijn toe en laat op laag vuur 30 minuten zacht stoven.
  4. Kook de aardappels gaar. Meng intussen de mosterd met de zure room. Giet de aardappels af en laat even droogstomen. 
  5. Schep de aardappels op een schaal, prak ze met een vork en verdeel de kool erover. Leg hier het vlees bovenop, bestrooi met lente-ui en serveer met de mosterd-room.

Ingrediënten

  • 4 kleine varkenshaasjes (voorgegaard)
  • 200 g ontbijtspek, in blokjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 rode uien, in ringen
  • 500 g paarse zuurkool, uitgelekt
  • 250 ml riesling (bij voorkeur uit Duitsland)
  • 1 kilo bloemige aardappels
  • 2 el grove mosterd
  • 100 ml zure room
  • paar lente-uien, in ringetjes

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023