Flammkuchen met pompoen en kruidensalade

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in plakjes of blokjes, blancheer in water met wat zout en laat uitlekken.
  2. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm en verdeel de ricotta erover.
  3. Leg de pompoen erop en strooi de amandelen en kümmel erover.
  4. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten.
  5. Meng de kruidensalade met olie, azijn en wat peper en zout. Verdeel de salade over de flammkuchen en serveer direct.

Ingrediënten

  • 150 g pompoen, geschild
  • 100 g ricotta
  • 1 flammkuchenbodem
  • 40 g blanke amandelen
  • 1 tl kümmelzaadjes
  • 1 handje kruidensalade (bijvoorbeeld frisée, rucola, bieslook, kervel, dragon)
  • 1 el pompoenpitolie
  • 1 el appelcider-azijn

Publicatie datum: 18 september 2023