High wine: tartaar van rund

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de steak in fijne brunoise en meng er de peterselie, sjalot en mosterd onder. Breng op smaak met peper en zout en enkele druppels tabasco.
  2. Gaar het ei in de schaal 60 minuten op 65°C in een warmwaterbad.
  3. Pel het ei en spoel de dooier schoon. Roer deze glad en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de radijs en cornichons in zeer dunne plakjes.
  5. Presenteer de tartaar in een torentje en garneer af met de eigeelcrème en de groenten.

Ingrediënten

  • 100 gram rundssteak Belgisch witblauw
  • 1 theelepel gesnipperde sjalot
  • 1 theelepel gehakte peterselie                                                          
  • 1 theelepel mosterd
  • Enkele druppels tabasco
  • 4 radijzen
  • 4 cornichons
  • 1 ei

Publicatie datum: 18 september 2023