Flammkuchen met forel, room en zoetzure toetsen

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm.

  1. Meng de ui met de augurk en enkele eetlepels  augurkennat en zet afgedekt weg. 

  1. Roer de MonChou los met de crème fraîche (houd 1 eetlepel crème fraîche achter) en meng de fijngehakte dille erdoor.

  1. Verdeel dit mengsel in een dun laagje over de bodem. Verdeel de vis er in  plukjes over en besprenkel met citroenolie. 

  1. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten. 

  1. Pluk intussen de overige takjes dille en meng met de sla door het ui-augurkmengsel.

  1. Meng de mierikswortel met de overige crème fraîche. Schep dit over de flammkuchen en garneer met het ui-augurkmengsel. Serveer meteen.

Tip

  1. Je kunt de flammkuchen ook in een (vis)vorm snijden.

Ingrediënten

  • 1 flammkuchenbodem
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 zure augurk, in dunne plakjes
  • 75 gr MonChou
  • 75 gr crème fraîche
  • 2 takjes dille, de helft fijngehakt
  • 100 gr gerookte forelfilet
  • 1 el citroenolie
  • 1 tl mierikswortel
  • paar blaadjes little gem, fijngesneden

Publicatie datum: 18 september 2023