Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Haal de maïskolven door de tarwebloem, zodat het geheel bedekt is en schud het teveel aan bloem eraf.
Rol de maïskolven vervolgens door het eiwit en laat goed uitdruipen.
Haal vervolgens door de seroendeng, zodat er een mooi laagje omheen zit.
Herhaal deze handelingen nog eenmaal.
Pel de gamba’s maar laat het laatste stukje van de staart eraan. Verwijder het darmkanaal.
Bak de gamba’s mooi om en om in een scheutje zonnebloemolie. Voeg een druppeltje hoisin saus toe en glaceer kort.
Houd de gamba’s apart.
Frituur de maïskolven mooi goudbruin en krokant in de friteuse.
Snijd de stengels citroengras doormidden en prik aan de boven- en onderkant een gat in de kern van de maïskolf. Prik aan beide kanten een halve stengel citroengras in de kolf en prik er aan de bovenkant 2 gamba’s aan.
Druppel er wat hoisin saus over.
Garneer met topjes verse koriander en bestrooi met kokosflakes.