Corn on a cob: crunchy Asia

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor op 165°C.
  2. Doe de tarwebloem in een ondiepe bak.
  3. Klop het eiwit los in een ondiepe bak.
  4. Schep de seroendeng in een ondiepe bak.
  5. Haal de maïskolven door de tarwebloem, zodat het geheel bedekt is en schud het teveel aan bloem eraf.
  6. Rol de maïskolven vervolgens door het eiwit en laat goed uitdruipen.
  7. Haal vervolgens door de seroendeng, zodat er een mooi laagje omheen zit.
  8. Herhaal deze handelingen nog eenmaal.
  9. Pel de gamba’s maar laat het laatste stukje van de staart eraan. Verwijder het darmkanaal.
  10. Bak de gamba’s mooi om en om in een scheutje zonnebloemolie. Voeg een druppeltje hoisin saus toe en glaceer kort.
  11. Houd de gamba’s apart.
  12. Frituur de maïskolven mooi goudbruin en krokant in de friteuse.
  13. Snijd de stengels citroengras doormidden en prik aan de boven- en onderkant een gat in de kern van de maïskolf. Prik aan beide kanten een halve stengel citroengras in de kolf en prik er aan de bovenkant 2 gamba’s aan.
  14. Druppel er wat hoisin saus over.
  15. Garneer met topjes verse koriander en bestrooi met kokosflakes.
  16. Garneer eventueel met een dun plakje rode peper.

Ingrediënten

  • 1 pak sous-vide gegaarde maïskolven (4 stuks)
  • 8 ongepelde gamba’s
  • scheutje zonnebloemolie
  • 4 eetlepels tarwebloem
  • 2 st. eiwit
  • 8 eetlepels seroendeng
  • 1/6 bosje verse koriander
  • 2 eetlepels hoisin saus
  • 4 stengels sereh-citroengras
  • Kokosflakes

Publicatie datum: 18 september 2023