Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng in een schaal de vis met de uien, de bloem en het meel.
Voeg de melk toe, maar zorg dat het mengsel niet te nat wordt. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt een klontje boter in de pan. Maak balletjes van het vismengsel en leg ze in de pan tot de pan vol ligt. Bak ze enkele minuten, draai ze om en bak ze verder tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Doe de balletjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olie. Zet ze 10 minuten in de oven.
Bestrooi de balletjes met bieslook.
Meng alle ingrediënten voor de remoulade en breng op smaak met peper en zout. Zet tot gebruik in de koelkast.
Serveer de visballetjes met de remoulade.
Tip: de remoulade is het lekkerst als je ze vooraf maakt. De balletjes verwarmen in de oven is optioneel. Je kan ze ook enkel bakken.
Ingrediënten
1 kg witvis, fijngehakt in de keukenmachine
4 uien, fijngehakt
3 el bloem
2 el aardappel- of maiszetmeel
100 tot 200 ml melk
1 klontje boter
olijfolie
enkele stengels bieslook, fijngehakt
Remoulade:
200 ml zure room
1-2 el mayonaise
4-6 kleine augurkjes (in azijn), fijngehakt
2 el kappertjes (in azijn) 1 handje bladpeterselie, fijngehakt