Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper voor de burgers de ui, fruit deze aan in een scheutje olijfolie en schep met de rest van de ingrediënten in een kom.
Mix tot een grove massa met behulp van de staafmixer en voeg nog wat ei toe als het te dik blijft of eventueel wat panko als de massa te dun is. Kruid met zout en peper.
Vorm er driehoeken van met de hand en bak deze mooi krokant aan beide kanten in een anti-kleefpan met een scheutje olijfolie.
Schil ondertussen de verschillende winterwortels, snijd er de boven- en de onderkant van af en schaaf ze nu met behulp van de dunschiller in linten.
Schep in een kom en kruid met rasp en sap van citroen, een scheutje olijfolie, zout en peper.
Snijd de afgebakken broodjes doormidden en beleg de onderkant met de gemengde sla en de aangemaakte winterwortel.
Leg er de gebakken veggieburger op, smeer er een lekkere lepel van de creme fraiche op en kruid nog met een beetje peper en zout.
Leg er tenslotte het kapje terug op.
Ingrediënten
4 st. Molco Piramide Waldkorn
200 gram winterpeenmix (28529)
40 gram sla met bloemen (905417)
scheutje olijfolie
sap en rasp van ¼ citroen
4 eetl. creme fraiche (592311)
Voor de veggieburgers:
1 ui
scheutje olijfolie
250 gram kikkererwten (uitgelekt)
1 theel. Spicemix del Mondo Medina (of eventueel andere “ras el hanout” specerijen)